Heb ik een advocaat nodig om een huis te kopen of te verkopen?

Hoewel het klopt dat het cijfer van een advocaat is niet strikt noodzakelijk op het moment van het maken van de aankoop of verkoop van een huis, met het oog op alle processen die nodig zijn om uit te voeren bij de beslissing om een financiële transactie van dit type af te ronden, zou het nodig zijn om de vraag of het advies van deze professionals gespecialiseerd in juridische zaken is de meest geschikte (lawyers in spain), rekening houdend met het feit dat er veel aspecten betrokken zijn bij de beslissing om een woning te verwerven.

Is het raadzaam om voor de aankoop en verkoop van een huis het professionele advies van een advocaat in te winnen en te verkopen?

Ja, want hoewel het inhuren van de diensten van een advocaat die verantwoordelijk is voor het beheer van het proces van het kopen en verkopen van een huis heeft meestal een extra kosten tijdens dit proces als gevolg van de economische waarde van de vergoedingen die zij rekenen voor het verstrekken van hun advies, dit zijn gespecialiseerde professionals als het gaat om het uitvoeren van deze financiële transacties.

Waarom zou u gebruik maken van de professionele diensten van een advocaat bij het kopen of verkopen van een huis?

De advocaat kan controleren zeer belangrijke aspecten in een verkoop van een woning, een van deze is als de koper is oplosbaar, want dit zal ervoor zorgen dat zodra de documenten zijn ondertekend akte van het huis en de prijs vast te stellen, de operatie succesvol is. Deze professional zal controleren of de verkoper de werkelijke eigenaar van het onroerend goed is en is vrij van kosten zoals pandrechten of hypotheken, die moeten worden geannuleerd en in aanmerking moeten worden genomen bij het overwegen van de aankoopprijs.

Aan de andere kant kunnen advocaten advies geven aan hun cliënten, zodat zij de documenten die zij tijdens het onderhandelingsproces zullen ondertekenen beter kunnen begrijpen, zoals het contract met het makelaarskantoor, het signaalcontract, het bindende bod van de Bank en de hypotheekakte (in het geval van het verwerven van een gehypothekeerd huis), evenals de koopakte zelf.

Het opstellen van dit soort documenten is begiftigd met tal van financiële en juridische concepten die het advies vereisen van een professional die gespecialiseerde kennis op deze gebieden heeft, die ook perfect begrijpen hoe sommige processen worden uitgevoerd als het verzoek aan het kantoor van de notaris dat wordt gedaan voordat de ondertekening van de documenten.

Op deze manier zal de advocaat verantwoordelijk zijn voor het vragen om de ontwerpen van de akten zorgvuldig te bestuderen, waarbij hij zijn cliënten begeleidt op de dag dat ze de transactie formaliseren om te bevestigen dat de originele papieren dezelfde zijn als de papieren die ze eerder herzien hebben. Ook kunnen ze advies geven als klanten vragen hebben tijdens de verkoop van het huis om deze transactie tot een succes te maken.