Het ongelooflijke leven van de mormonen

De Ranch is een mysterie voor degenen in naburige steden, maar wordt beschouwd als Zion voor de ongeveer 400 polygamisten die daar wonen. Na de kerk gingen Flint Laub, zijn twee vrouwen en hun 10 kinderen aan de keukentafel zitten om pizza te eten.

De lunch werd geserveerd in het grote huis, waar Michelle Laub, 32, en haar zeven kinderen wonen. De tweede vrouw van Flint is Ruth Anne Laub, die 25 is en Michelle’s halfzus. Ze heeft onlangs haar derde kind gekregen. Ruth Anne Laub en haar kinderen wonen in een tweede huis op een steenworp afstand van de grote.

De passie voor God

De Laubs wonen in een polygame gemeenschap van misschien 400 mensen op het platteland van Missouri tussen de steden Humansville en Stockton. De bewoners noemen het “The Ranch”, hoewel de landbouw beperkt is tot een hooigebied en een paar koeien en kippen. Mensen in de naburige steden verwijzen naar de gemeenschap als “de compound”, maar je zult geen hoge muren of gewapende bewakers zien – alleen bruine zandwegen slingeren door trossen van bomen en huizen.

In het grote huis lachten de volwassenen om wat buitenstaanders van hen denken. Flint, 40, runt een dakbedrijf. Als iemand hem vraagt ​​of hij een polygamist is, zal hij ja zeggen. Soms zullen mensen vragen of The Compound echt is klaargemaakt voor oorlogsvoering, ervan uitgaande dat ze een survivalist zijn (dat zijn ze niet). Ruth Anne, die als eerstehulpverlener in Stockton heeft gewerkt, zegt dat op een dag iemand haar vroeg of zij in airconditioning geloofde. Ja, zei ze. Haar huis is modern; opgebouwd uit beton gegoten in plastic schuim.

“Het stoort me waarschijnlijk dat mensen denken dat we zijn,” zei Ruth Anne, “maar het is ook grappig.” “Als ik buiten de religie ben opgegroeid,” zei Flint, “en ik hoorde over mensen met meerdere vrouwen, zou ik denken dat dat ook behoorlijk gek is. Ik geloof dat Missouri het beloofde land is”, zegt Sean Anderson, een 51-jarige fundamentalistische Mormoon uit Mexico, die ook in Arizona en Utah heeft gewoond. Hij verhuisde onlangs naar The Ranch met zijn vrouw en hun zes kinderen.

Ik ben een gelovige!

De bewoners zijn een mengelmoes van mensen wier leden in Utah niet altijd met elkaar zijn omgegaan. Maar hier vereren de polygamisten niet alleen met elkaar, maar ook met de mormoonse kerk, ook wel bekend als De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen, die in 1890 polygamie in de steek liet en leden excommuniceerde die het beoefenden.

Ondanks hun verschillen delen de reguliere heiligen der laatste dagen en mensen op The Ranch nog steeds hun kernovertuigingen, en de gemeenschap gebruikt nog steeds haar teksten. Deze week gaf Seth Laub, een ouderling in de gemeente, een les uit het Boek van Mormon. “Niets is hopeloos in Gods ogen,” vertelde Seth aan aanbidders.

De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen werd gesticht in 1830 door een toen 24-jarige Joseph Smith, geboren in Vermont. Tot op de dag van vandaag vereert Smith nog steeds iedereen die zichzelf als een heilige der laatste dagen beschouwt. Fundamentalisten Mormonen, degenen die geen deel uitmaken van de reguliere kerk, en vaak polygamie beoefenen, geloven in het volgen van zijn oorspronkelijke leringen, waaronder een openbaring waarvan Smith zei dat hij driemaal ontving tussen 1834 en 1842: Smith vertelde medewerkers dat een engel aan hem verscheen en zei hem om het meervoudig huwelijk te praktiseren. Geschiedkundigen geloven dat Smith halverwege de jaren 1830 zijn eerste meervrouw in Kirtland (Ohio) huwde. Smith stierf in 1844.

Tegenwoordig geloven sommige fundamentalistische mormoonse polygamisten dat een meervoudig huwelijk noodzakelijk is om het hoogste niveau van de hemel te bereiken. Anderen beoefenen polygamie om de leringen van Smith te volgen. Deze polygamisten neigen ertoe in grote gezinnen te geloven: vrouwen baren vaak 10 of meer kinderen. Hoewel van sommige polygamistische leiders bekend is dat ze 20 of meer vrouwen hebben, hebben de meeste mannen er twee of drie.