Hoe kiest u de beste gespecialiseerde advocaat?

Het kiezen van een advocaat is niet altijd gemakkelijk, omdat er veel factoren zijn die een rol spelen bij het bepalen wie een goede professional is en wie niet. Het beste is ongetwijfeld om een specialist (lawyer in barcelona) in te huren op het gebied dat ons interesseert en een advocatenkantoor te gebruiken.

We willen een paar eenvoudige “do’s and don’ts” delen om toe te passen bij het selecteren van een advocaat om u of een familielid te vertegenwoordigen in een traumatisch geval van hersenletsel. Het is belangrijk dat u de advocaat kiest die u het beste kan vertegenwoordigen. Deze “do’s and don’ts” zijn van een lezing advocaat Andy Siegel gaf onlangs op de jaarlijkse conferentie van de Brain Injury Association van New York.

Wat moet een goede advocaat hebben?

  • Vraag de kandidaat-advocaat naar hun eerdere procesresultaten in de TBI-zaken en hoeveel jury uitspraken die advocaat heeft gedaan ten behoeve van slachtoffers van hersenletsel. Wees niet verlegen. Het is binnen uw recht om te vragen.

  • Vraag de kandidaat-advocaat of hij beschikt over literatuur die is gepubliceerd over de jurybeslissingen in de zaken van TBI. Alle procesadvocaten zijn egomaniak, dus ze zullen deze publicaties gemakkelijk beschikbaar hebben als het in feite bestaat.

  • Zorg ervoor dat de advocaat met wie u een ontmoeting zal de advocaat die daadwerkelijk zal uw zaak te behandelen. Niet één of andere onervaren onderduiker is onbekend met de complexiteit van het letsel bij TBI.

  • Kies een advocaat met wie u zich op uw gemak voelt, met wie u in contact komt en met wie u gelooft dat hij of zij het beste werk voor u en uw gezin kan doen.

Wat zou een goede advocaat niet moeten hebben?

  • Huur nooit een advocaat zonder minstens twee interviews – alle letselschade advocaten zijn niet gelijk. Er zijn verschillen in juridische vaardigheden, net zoals er verschillen zijn in de capaciteiten van artsen en mensen in andere beroepen.

  • Huur nooit een advocaat in die niet alle tijd neemt die nodig is om uw zaak en uw wettelijke rechten met u te bespreken. Als de toekomstige advocaat pakt hun mobiele telefoon terwijl je daar bent, of laat voor andere onderbrekingen – ren voor de heuvels.

  • Huur nooit een advocaat in die u fantastische resultaten belooft of die tijd besteedt aan een interview om u te vertellen hoe geweldig uw zaak is of hoe groot een advocaat ze zijn.

  • Huur nooit een advocaat met weinig of geen ervaring in de behandeling van traumatische gevallen van hersenletsel, ongeacht wiens familielid of vriend de advocaat kan zijn.

  • Huur tot slot nooit een advocaat die niet in staat is om met u te praten in een taal die u duidelijk en gemakkelijk kunt begrijpen of behandelen met het respect en de waardigheid waarop u recht hebt.