Wanneer is een gelijkstroommotor nuttig?

DC-motoren, die algemeen gebruikt worden in toepassingen met koppel en variabele snelheid, zijn die motoren die, dankzij hun componenten Bosch, elektrische energie kunnen omzetten in mechanische energie, wat resulteert in een roterende beweging die heel essentieel is in zware toepassingen.

Aangezien het aandrijfoplossingen zijn, kunnen DC-motoren gemakkelijk worden aangepast aan de behoeften van de beweging die u zoekt, maar sommige hebben grotere voordelen dan anderen, dus is het essentieel om een beetje te weten over de variëteiten die kunnen worden gevonden in deze selecte markt. Op deze manier wordt deze informatie ideaal om te beginnen met het verduidelijken van de gevallen waarin deze verscheidenheid van motoren wordt het meest geschikt.

Soorten gelijkstroommotoren

  • Seriële motor: zoals de naam al doet vermoeden, zijn inductieve en geïnduceerde spoelen in serie geschakeld, zodat de intensiteit van dit circuit zich leent voor wanneer een hoog startkoppel vereist is bij lage toerentallen en een laag koppel en bij hoge toerentallen, locomotieven en trams zijn degenen die deze variëteit het meest gebruiken.
  • Parallelle shuntmotor: Hier worden de inductorspoelen parallel met de geïnduceerde spoelen aangesloten, waardoor de geabsorbeerde stroom door alle spoelen kan stromen. Wat zijn toepassingen betreft, is deze motor geschikt voor wanneer een hoog koppel niet nodig is bij lage toerentallen of wanneer hij hoge toerentallen produceert, gereedschappen zoals snijden zijn het meest geliefd.
  • Motorsamenstelling: dit is de combinatie van de twee voorgaande door het feit dat één van de inductorspoelen in serie staat met het anker en de andere er parallel mee wordt. Dit maakt het gemakkelijk voor u om een hoog startkoppel te hebben en een hoog toerental te bereiken. Ventilatoren, brekers en kalenders zijn het grootste bewijs van uw toepassing.
  • Onafhankelijke bekrachtigingsmotor: hier worden de snelheidsvariaties bij toenemende belasting verklaard door de afname van de elektromotorische kracht door de toename van de spanningsval in de rotor. Ze zijn geschikt voor elk type regelgeving, voor ovenventilatie en materiaaldraaien.

De efficiëntie van dc motoren

Vanwege hun vermogen en hoge startkoppel is het niet verwonderlijk dat ze in liften worden gebruikt om de traagheidskracht te overwinnen. De betrouwbaarheid, de lage kosten en de verscheidenheid aan specificaties en afmetingen, industriële en zelfgemaakte toepassingen maken deel uit van de voordelen van deze prototypes, die, zoals hierboven vermeld, geschikt zijn voor gebruik in de metro of tram van elke stad, zoals het geval is met de metro in Madrid bijvoorbeeld.

Het valt niet te ontkennen dat de technologische vooruitgang een duidelijke invloed heeft gehad op de motorontwikkeling, en er zijn alle aanwijzingen dat deze groei de komende jaren niet zal verdwijnen.